Naam: Bram Hulsman
Functie: 
Commercial Controller
Afdeling:
Finance
Werkzaam sinds:
Mei 2011

Om te beginnen: wil jij jezelf eerst even kort voorstellen, wie ben je en wat doe je binnen Smartwares?

Ik ben Bram, Commercial Controller op de Finance afdeling. Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor verschillende entiteiten binnen de Smartwares Group en HomeWizard. 

Wat voor bedrijf is Smartwares volgens jou?

Een jong, dynamisch bedrijf waar je veel kunt leren en waar je veel mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je moet jezelf laten zien, maar als je eenmaal wordt gezien dan liggen er veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld als er projecten zijn en je toont aan dat je daarin iets kan betekenen, zal je ook sneller de volgende keer voor een project worden gevraagd.

Waar ben jij zelf zoal mee bezig als Commercial Controller: hoe ziet je functie eruit?

Het is eigenlijk in twaalf periodes in te delen, namelijk 12 maanden. We beginnen elke maand met een regulier proces. Wij zorgen voor de afhandeling van de facturen naar aanleiding van verkochte producten. Aan het einde van een maand komt de salarisverwerking. Deze bereid ik voor en deze worden dan uitbetaald. Dan komen we bij de maandafsluiting en dan gaan we kijken hoe we het die maand ten opzichte van het budget hebben gedaan. Zijn de kosten te hoog geweest of is de omzet hoger of lager dan het budget. Daarna rollen we weer de volgende maand in.

Wat vind je zo interessant aan je werk binnen Smartwares?

De diversiteit, waaronder contact met de verschillende afdelingen. Je hebt overal altijd wel met iemand een raakvlak vanuit de Finance-afdeling waardoor je heel veel verschillende personen leert kennen. Daarnaast is Smartwares een internationaal bedrijf en spreekt het mij heel erg aan dat ik veel contact heb met onze internationale kantoren. Ook zijn we een redelijk jong bedrijf, met veel jonge mensen.

Je zit ook bij de personeelsvereniging. Hoe ben je daar terecht gekomen?

Daar ben ik in 2016 voor gevraagd. Toen vertrok iemand uit het bestuur van de PV. De afwisseling met mijn eigen werkzaamheden sprak mij heel erg aan. We proberen iedere maand een activiteit te organiseren zoals bowlen of naar de Tilburg Trappers, maar ook inhouse events zoals Chinees Nieuwjaar en Ice Ice Baby, waarbij wij onze eigen ijsmakers en blenders gebruiken en allemaal lekkere dingen maken. Dat is wel leuk, dan zie je ook echt je eigen producten terugkomen in je activiteit.

Wat maakt je trots op je werk bij Smartwares?

Ik vind Smartwares een mooi en groot bedrijf binnen Tilburg waar ook veel mensen uit de buurt werken die je vaak ook nog van andere activiteiten kent. Eerst werkte ik in Gilze (Smartwares Safety & Lighting was hier gevestigd voor de fusie) en toen zijn we hier in Tilburg samengekomen. Heel grappig was dat ik veel mensen kende van het sporten en dat maakte de sfeer direct heel goed. Daarnaast is de directie  makkelijk te bereiken en je voelt jezelf ook echt onderdeel van het team. Dat geeft me een fijn gevoel.

Als jij aan jouw vrienden zou moeten uitleggen hoe het is om bij Smartwares te werken?

Leuk, uitdagend, divers en geen één dag is hetzelfde. Het is hard werken maar ook veel plezier.

Je bent begonnen in Gilze en toen hier naartoe gekomen. Dus wil ik even een stuk terug. Hoe ben je terecht gekomen bij Smartwares?

Destijds ben ik begonnen bij Elro in Gilze. Daar ben ik toen aangenomen voor het crediteurenbeheer, inboeken van facturen en betalingen maken. Toen kwamen ook de buitenlandse administraties van Elro mijn kant op. Zo werd mijn functie steeds uitgebreider. Eind 2016 zijn Tristar en Smartwares, waar Elro deel van uitmaakte, samen gegaan. En zo ben ik langzaam naar de functie van Commercial Controller gegroeid.

Wat maakt het voor jou zo leuk om iedere maandagochtend na het weekend, weer op de fiets te stappen om naar Smartwares te komen?

Collega’s, openheid, en ook de leidinggevenden en de managers: iedereen is heel toegankelijk. Het is lekker informeel en er hangt een goede sfeer. Het voelt een beetje als een grote familie.

Bram Hulsman

Commercial Controller