Naam: Beau Levens
Functie:
Project Manager E-commerce
Afdeling:
Sales Support / Online
Werkzaam sinds: Januari 2017

Hi Beau, stel jezelf even kort voor: wie ben je en wat doe je binnen de Smartwares Group?

Mijn naam is Beau en ik ben werkzaam op de sales support afdeling in het E-commerce team. Ik ben met name bezig met online key-accounts, waaronder Bol.com en FonQ en daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de B2B portal voor de binnendienst.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Smartwares?

Ik ben in januari 2017 bij Smartwares gestart. Vanaf 2019 gewisseld naar de functie van E-commerce Coördinator en per 2021 Project Manager E-commerce. 

Met betrekking tot je binnendienst rol bij E-commerce voor de B2B markt: waar ben je nu dan zoal mee bezig?

Voordat ik aan het einde van de dag naar huis ga maak ik voor de volgende dag een lijstje. Die raakt eigenlijk nooit leeg omdat iedere dag weer anders is. Er komt steeds weer van alles op mijn pad. Dingen die ik moet oppakken of dingen die ik moet oplossen. Ik zorg ervoor dat ik er altijd ben voor mijn klant, dat ik altijd bereikbaar ben en dat ik vragen kan beantwoorden met betrekking tot content, zendingen, eigenlijk alle vragen die ze hebben.

Komt het lijstje wel eens af?

Niet altijd, de dag is namelijk lastig te voorspellen, maar dat vind ik juist heel erg fijn. Ik hou namelijk niet zo van voorspelbaarheid, juist meer van dynamiek. We hebben een vast takenpakket, waarbij we onder andere verantwoordelijk zijn voor het orderproces. Dat is een leidraad gedurende de dag, maar elke dag is anders, er komt van alles op je pad en moet opgelost worden. Dit zijn vaak juist de leuke projecten.

Je geeft aan dat je juist het dynamische in je functie leuk vindt. En wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk? Vooral die diversiteit. Dat klantcontact vind ik heel erg leuk en het gevoel dat je echt samen met accountmanagers en je klant, met name je omzet, naar een hoger niveau kan tillen. En als het dan ook echt lukt? Ja, dat is gewoon echt kicken, dat is echt tof. Daar word ik echt heel blij van.

Als een vriend of vriendin aan jou zou vragen wat Smartwares zo’n leuke werkgever maakt, wat zou jij dan zeggen?

Ik vind het leuk dat Smartwares een goede combinatie heeft tussen jonge mensen en ook mensen met meer ervaring. Ik kan heel veel leren van medewerkers die hier al langer werken, die bepaalde fases hebben doorgemaakt in hun carrière. En aan de andere kant zijn er veel jonge mensen net als ikzelf, met heel veel frisse ideeën. Die combinatie vind ik heel goed. Er is een gevoel van saamhorigheid, het is niet te groot maar wel groot genoeg. Daarnaast vind ik het ook echt leuk dat je ook echt je plek moet bemachtigen. Ik vind dat ze mij ontzettend veel kansen geven om mezelf te ontwikkelen en te ontplooien waarbij ik mijn eigen weg kan kiezen. Hierbij zijn er voldoende richtlijnen en helpende handjes maar ook, en dat vind ik vooral heel erg belangrijk, voldoende vrijheid om dingen zelf in te kunnen vullen. En buiten het werkgebied vind ik het vooral leuk dat de personeelsvereniging zoveel leuke dingen organiseert en dat er altijd fruit is, dat is een klein dingetje waar ik heel blij van word. Ook heb ik veel aan de kwartaalmeetings waarbij er meer verteld wordt over de algemene koers van het bedrijf op een open en betrokken manier. En niet onbelangrijk is dat de directie heel open is.

Open, vrijheid, veel mogelijkheden. Welke mogelijkheden heb jij gehad vanaf het moment dat je hier begonnen bent?

Ik ben begonnen op de sales support binnendienst en daar deed ik vooral content distributie. Ik zorgde ervoor dat de content bij de klant terecht kwam, maar ik miste op een gegeven moment een binding met een bepaalde klant. Ik wilde mij graag focussen op bepaalde klanten en daar echt mijn steentje bij kunnen dragen. Uiteindelijk heb ik afgesproken met mijn manager dat ik me mocht gaan focussen op Bol.com. Heel leuk, want ik gebruik zelf ook veel Bol.com om dingen te kopen. Op deze manier kreeg ik meer focus in mijn werk en een goede band met mijn contacten bij Bol. Nu is er een mooie kans voor me gecreëerd omdat ik had aangegeven graag nog verder te willen groeien, wat ik ontzettend waardeer en waar ik heel veel zin in heb.

Je benoemt heel veel leuke dingen. Waarin onderscheidt Smartwares zich in voor jou als werkgever?

Ik vind de nieuwe structuur met de nieuwe directie erg prettig en heel open en ik kan mij ook echt vinden in hun strategie. Dat vind ik echt een toegevoegde waarde. Ik heb een heel goed gevoel bij de koers die wij varen. Daarnaast heb ik een ontzettend leuk team met collega’s. Er komen vaak leuke mensen bij, want mensen krijgen hier echt kansen om te kunnen groeien.

Voel jij je verbonden met de mensen om je heen waar mee je samen werkt of het bedrijf/merk Smartwares?

Beide eigenlijk wel. In het begin ben ik me vooral gaan focussen op mijn werk zodat ik mijn werkzaamheden echt onder de knie had, maar al snel ben ik ook veel energie gaan steken in het leren kennen van mijn eigen team en collega’s van andere afdelingen. Nu, na 2 jaar, voel ik mij absoluut verbonden met mijn eigen team, al mijn andere collega’s en ook het bedrijf. Zelf sta ik graag in de keuken en heb ik het meeste met het merk Princess, maar eigenlijk voel ik me wel betrokken bij al onze merken en mijn collega’s.

Kan je Smartwares in het kort omschrijven, bijvoorbeeld in één zin of in een aantal woorden?

Voor mij is Smartwares een jong, dynamisch bedrijf wat heel veel leuke, goede kansen biedt voor alle medewerkers in een fijne omgeving en met een heel leuk assortiment met producten waar ik persoonlijk ook heel graag mee bezig ben.

Beau Levens

Project Manager E-commerce