De diversiteit omtrent de marketing werkzaamheden binnen de organisatie; de verschillende merken in andere branches. Hierdoor opereer je tegelijkertijd in meerdere markten. Dit resulteert in het ten uitvoer brengen van verschillende marketingstrategieën. De productcategorieën van de diverse merken zijn ook breed, dus zelfs binnen één merk kun je alle kanten opNaam: Pauline Groot Hulze
Functie: Marketeer
Afdeling: Marketing
Werkzaam sinds: Oktober 2020

Als eerste, stel jezelf even kort voor: wie ben je en wat doe je binnen de Smartwares Group?

Mijn naam is Pauline en ik ben werkzaam op de marketing afdeling van Smartwares Group. Ik houd mijzelf voornamelijk bezig met PR, partners & samenwerkingen en influencermarketing. Daarnaast coördineer en realiseer ik de consumentencampagnes, promotionele items, eindejaarschenken, (online) advertenties en andere diverse marketingactiviteiten die op de planning komen.

Welke specialisaties zijn er nog meer op de marketing afdeling?

Iedereen binnen het marketing team heeft een eigen specialisatie. Zo hebben we contentspecialisten die nauw samenwerken met fotografie en videografie. De designers in het team zorgen voor de tofste visuals, die zowel online als in de winkels te vinden zijn. De online kanalen en uitingen worden verzorgt door een online marketingexpert.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Smartwares?

In oktober 2020 startte ik als Marketing Assistant. Na 8 maanden kreeg ik de kans om de rol van Marketeer te vervullen, dus vanaf juli 2021 ben ik werkzaam als Marketeer.

Wat zijn je hoogtepunten geweest?

Er zijn veel gave activiteiten waar wij als team trots op mogen zijn. Maar de échte hoogtepunten zijn de events zoals onze eigen VIP4VIP. Daarnaast ook de diverse succesvolle samenwerkingen met BN’ers en zowel micro als macro influencers. We hebben ook geweldige consumentencampagnes gerealiseerd met o.a. The Gift Label Amsterdam, TwisTea, The Brand Studio, Cosy & Trendy en Mepal.

Hoe ziet je functie eruit met de dagelijkse werkzaamheden?

Elke dag is anders. We starten met een daily stand-up waarin we onze to do’s van die dag bespreken. Zo zijn we altijd op de hoogte van wat er speelt binnen de afdeling. Soms worden ook de weekendactiviteiten of trending TV programma’s besproken. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid dus je kunt jouw dagen zelf inplannen met de activiteiten omtrent jouw werkzaamheden. Het is dus wel van belang dat je werk ‘ziet’ en een proactieve houding hebt.

Hoe was het om hier als starter te beginnen?

Na een warm ontvangst werd er veel aandacht besteed aan het inwerken en opleiden. De verschillende disciplines werden mij snel bijgebracht. Naast alle nieuwe informatie, zorgt ook het hechte/betrokken team ervoor dat je de dag goed door komt. Hard werken en plezier maken gaan hier hand in hand.

Hoe is de samenwerking tussen de teams binnen Smartwares Group?

Het samenwerken maakt je werkdag nog interessanter. Zo kun je af en toe eens ‘een kijkje in andermans keuken nemen’ en krijg je nog meer inzicht in de verschillende aspecten van Smartwares Group. De éne keer bespreek je de lancering van een nieuwe product range met Business Line Managers en de andere keer bespreek je de actiepunten voor bestsellers met Sales. We hebben ook korte lijntjes met de collega’s in de diverse buitenlanden in Europa, MENA en APAC.

Waarom heb je voor Smartwares Group gekozen?

De diversiteit binnen de organisatie wegens de verschillende merken in totaal andere branches sprak mij enorm aan. Hierdoor opereer je tegelijkertijd in meerdere markten. Dit resulteert in het ten uitvoer brengen van verschillende marketingstrategieën. De productcategorieën van de diverse merken zijn ook breed, dus zelfs binnen één merk kun je alle kanten op.

Hoe zou jij de bedrijfscultuur omschrijven?

Je krijgt energie van de goede werksfeer. Naar de buitenwereld presenteren we ons uiterst formeel, maar er zeker de ruimte voor informaliteit. Dankzij de laagdrempeligheid binnen de organisatie kun je snel schakelen en dit bevordert het samenwerken.

Kan je Smartwares in het kort omschrijven, bijvoorbeeld in één zin of in een aantal woorden?

Een gezonde organisatie die veel mogelijkheden biedt voor professionele ontwikkeling waarbij efficiëntie, resultaten én gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Pauline Groot Hulze

Marketeer