Naam: Pauline Groot Hulze
Functie: Marketeer
Afdeling: Marketing
Werkzaam sinds: Oktober 2020

Als eerste, stel jezelf even kort voor: wie ben je en wat doe je binnen de Smartwares Group?

Mijn naam is Pauline en ik ben werkzaam op de marketing afdeling van Smartwares Group. Binnen ons team hebben we allemaal een eigen specialisatie. Ik houd mijzelf voornamelijk bezig met PR, partners & samenwerkingen en influencermarketing. Daarnaast coördineer en realiseer ik de consumentencampagnes, promotionele items, eindejaarschenken, (online) advertenties en andere diverse marketingactiviteiten die op de planning komen.

Welke specialisaties zijn er nog meer op de marketing afdeling?

Iedereen binnen het marketing team heeft een eigen specialisatie. Zo hebben we contentspecialisten die nauw samenwerken met fotografie en videografie. De designers in het team zorgen voor de tofste visuals, die zowel online als in de winkels te vinden zijn. De online kanalen en uitingen worden verzorgt door een online marketingexpert.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Smartwares?

In oktober 2020 startte ik als Marketing Assistant. Na 8 maanden kreeg ik de kans om de rol van Marketeer te vervullen, dus vanaf juli 2021 ben ik werkzaam als Marketeer.

Wat zijn je hoogtepunten geweest?

Er zijn veel gave activiteiten waar wij als team trots op mogen zijn. Maar de échte hoogtepunten waren de events zoals onze eigen VIP4VIP. Daarnaast de diverse toffe samenwerkingen met onder andere Dennis Weening en diverse micro influencers. We hebben geweldige consumentencampagnes gerealiseerd met Albelli, TwisTea, The Brand Studio, Cosy & Trendy en Soof3.

Hoe ziet je functie eruit met de dagelijkse werkzaamheden?

Elke dag is anders. We starten met een daily stand-up waarin we onze to do’s van die dag bespreken. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er speelt. Maar soms worden ook de weekendactiviteiten of bekende TV programma’s besproken. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid dus je kunt jouw dagen zelf inplannen met de activiteiten omtrent jouw verantwoordelijkheden. Het is dus wel van belang dat je werk ‘ziet’ en een proactieve houding hebt.

Hoe was het om hier als starter te beginnen?

De inwerkperiode heb ik als zeer prettig ervaren. Na een warm ontvangst werd er veel aandacht besteed aan het opleiden en inwerken. De verschillende disciplines binnen het team werden mij snel bijgebracht. Naast dat de werkzaamheden oprecht heel leuk zijn, zorgt het hechte team ervoor dat je de dag ook goed door komt. Hard werken & plezier maken gaan hier hand-in-hand.

Hoe is de samenwerking tussen de teams binnen Smartwares Group?

Samenwerken met andere afdelingen hoort er natuurlijk bij. Dit maakt het alleen maar interessanter. Zo kun je af en toe eens een ‘kijkje in andermans keuken’ nemen en krijg je nog meer inzicht in de verschillende aspecten van Smartwares Group. De éne keer bespreek je de lancering van een nieuwe product range met Business Line Managers en de andere keer bespreek je de actiepunten voor bestsellers met Sales. Ook met de diverse landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje houden we korte lijntjes.

Waarom heb je voor Smartwares Group gekozen?

De diversiteit binnen de organisatie wegens de verschillende merken in totaal andere branches sprak mij enorm aan. Hierdoor opereer je tegelijkertijd in meerdere markten. Dit resulteert in het ten uitvoer brengen van verschillende marketingstrategieën. De productcategorieën van de diverse merken zijn ook breed, dus zelfs binnen één merk kun je alle kanten op.

Hoe zou jij de bedrijfscultuur omschrijven?

Er hangt hier een zeer fijne werksfeer. Naar buiten toe gedragen we ons uiterst formeel, maar intern is er zeker de ruimte voor enige informaliteit. Elkaar benaderen is enorm laagdrempelig en hierdoor kun je snel schakelen.

Kan je Smartwares in het kort omschrijven, bijvoorbeeld in één zin of in een aantal woorden?

Gezonde organisatie die veel mogelijkheden biedt voor professionele ontwikkeling waarbij efficiënt werken, resultaten boeken en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Pauline Groot Hulze

Marketeer